<< terugJe bent nu hier : Home * Nieuws

zoeken in de site
Vestiging tegen huiselijk geweld geopend in Leeuwarden
In Leeuwarden is donderdag 24 mei een vestiging geopend waar meisjes terecht kunnen die op de vlucht zijn voor huiselijk geweld, loverboys en gedwongen prostitutie. “De Veilige Veste” biedt veiligheid en bescherming.

Huiselijk geweld is een ernstige zaak, en voor velen onzichtbaar. Slachtoffers hebben er vaak moeite mee om er mee naar buiten te treden. Met deze vestiging willen de oprichters de boodschap geven dat meisjes zich niet langer moeten verstoppen, maar dat ze in hun recht staan. Degene die meisjes bedreigen, mishandelen of stalken hebben een probleem. Mededirecteur Anke van Dijke nodigt de daders ook graag uit, de politie is onze beste vriend zegt ze. De vestiging is zo ontworpen dat je niet zomaar van buiten naar binnen kunt, maar wel van binnen naar buiten kan.

 

Ter ere van deze opening maakten 200 politiemensen donderdag een tochtje met de meiden uit de opvang. Het doel van de motortocht is om meisjes te laten zien dat politieagenten er voor hen zijn. Een motortocht, en daarbij het gevoel van vrijheid is een mooie manier om nader tot elkaar te komen. Die dag zijn we enkel mensen; geen politieman, geen hulpverlener en geen cliënt, maar mensen onder elkaar die plezier beleven. Aldus Henk Werson, de bedenker van de tocht.

 

 

Hieronder een filmpje over huiselijk geweld. Het filmpje is humoristisch ingestoken. Maar huiselijk geweld is zoals je zelf wel begrijpt niet grappig. 

 

 

 

Foto: Ira Gelb


bron: Maarten
dinsdag 05 juni 2012
reacties
geen reacties


reageer
ik ben een van jaar

titel

Geef hieronder je e-mailadres op. Je ontvangt dan bericht als anderen reageren op deze discussie.


Je krijgt geen andere e-mails en afmelden is simpel.
  iconverzenden  
Waarom staat mijn reactie niet gelijk online?
Je reactie wordt, voordat deze wordt geplaatst op de site, goedgekeurd door de beheerders. Deze komt dus niet direct online.
 
Cookies | Denk mee | Contact | Colofon | Proclaimer | print deze pagina