<< terugJe bent nu hier : Home * Nieuws

zoeken in de site
Sexy en stoer
Meiden houden zich bezig met make-up, jongens en een 'perfect' lichaam. Als ze het ‘perfecte’ lichaam niet hebben gaan sommige meiden extreem afvallen, maar is dit echt een meidending?

Niet alleen meiden willen afvallen, tellen calorieën en gebruiken bewust laxeerpillen. Jongens doen dit ook. 1 op de 10 patiënten die aan de eetstoornis anorexia lijdt is een jongen. Jongens zien ook alle mannelijke modellen voorbij komen in bladen en advertenties met hun ‘perfecte’ lichamen. Dit maakt hen onzeker over hun eigen lichaam, net als meiden. Ze willen er net zo uit zien als de modellen om meer zelfvertrouwen te krijgen en om sexy te zijn voor meiden.

 

Het is een groot taboe dat ook jongens deze ziekte hebben. Om dit taboe op te heffen moet er over gepraat worden en meer aandacht aan worden besteed. Daarom is er een platform opgericht www.anorexiajongens.nl. Hier kunnen jongens anoniem hun verhaal vertellen en die van anderen lezen. Ook kunnen jongens hier informatie vinden over anorexia en verschillende hulpinstanties.

 

Voor meer informatie over eetstoornissen kijk hier.

 

Foto: JimmyMac210


bron: Sjoske
donderdag 14 juni 2012
reacties
geen reacties


reageer
ik ben een van jaar

titel

Geef hieronder je e-mailadres op. Je ontvangt dan bericht als anderen reageren op deze discussie.


Je krijgt geen andere e-mails en afmelden is simpel.
  iconverzenden  
Waarom staat mijn reactie niet gelijk online?
Je reactie wordt, voordat deze wordt geplaatst op de site, goedgekeurd door de beheerders. Deze komt dus niet direct online.
 
Cookies | Denk mee | Contact | Colofon | Proclaimer | print deze pagina