<< terugJe bent nu hier : Home * Nieuws

zoeken in de site
Dessert or disaster?
Is meneer X een tweede kans waard? Lees snel alles over de date!

Dessert or disaster?

 

Na een paar heerlijke dagen te hebben geluierd op het strand met een gezonde smoothie in mijn hand, een schaaltje met calamares op mijn schoot, de fles zonne-olie naast me en de zee in mijn gezichtsveld besloot ik dat het tijd werd om mijn excuses aan te bieden.
Meneer X had me proberen te zoenen, had zich kwetsbaar opgesteld en ik had met mijn lompe gedrag hem keihard op zijn plek gezet. Ik wilde niet met hem zoenen, dus ik had er geen spijt van dat ik hem had onderbroken maar wel van de manier waarop ik hem had onderbroken.

Ik smste meneer X een vriendelijk excuus en kreeg daarop spoedig al een reactie dat het prima was, dat ik hem niet had aangetast in zijn mannelijkheid en of ik misschien een keertje met hem uit eten zou willen. Ik besprak de situatie met mijn vriendinnetje tot in detail en besloot me open te stellen voor een etentje op voorwaarde dat ik mijn eigen deel zou betalen.
Gezond gebruind en met een prachtig zwart-satijnen broekpakje aan trok ik op de avond van koninginnennacht ten strijden. Ik werd afgezet bij de marine basis waar we vervolgens samen een taxi zouden nemen naar de stad. Heel galant stapte ik uit de auto en liep ik naar meneer X toe want hij stond al ruim tien minuten op me te wachten. Na de beschaafde drie begroetingskussen kon de avond beginnen!


Alles verliep vlekkeloos, we hadden het erg gezellig terwijl we langs de weg stonden te wachten op de taxi. Ik had mijn arm bezeerd, hij keek er bezorgd naar. Hij stelde mij vragen, waarop ik uitgebreid antwoord gaf en ik stelde hem vragen waarbij ik met een half oor naar de antwoorden luisterden en mezelf ondertussen af vroeg waar die verdomde taxi bleef.

Eenmaal in de taxi viel mijn mond open van verbazing. De taxi chauffeur deelde ons mede dat hij nog twee andere mensen op moest halen in de buurt, die ook naar de stad moesten. Meneer X vroeg aan de taxi chauffeur: En wie zijn die skanks dan wel niet? Later noemde hij de twee vrouwen ook nog mokkels. En niet veel daarna noemde hij het ook nog vrouwtjes en gaf hij ze nog twee andere denigrerende bijnamen. Joehoe, praat je zo over mijn geslacht? Nou, dat beloofd nog wat voor de rest van de avond dan.

Voordat we de taxi instapten hield hij erg galant de deur voor me open. Heerlijk als een jongen een beetje manieren heeft, maar misschien was dit een beetje te? Ik kon mezelf niet beletten om bepaalde dingen op te merken terwijl ik mezelf echt had voorgenomen om hem deze avond niet onder het vergrootglas te leggen.
Eenmaal in het restaurant aangekomen schoof hij mijn stoel heel deftig aan waardoor ik me afvroeg of hij misschien van adel was. Toen ik onder het genot van een zoete Rosé met ijs even vertelde over mijn shoppingspre van de vorige dag antwoordde hij betuttelend: ‘Ach, een vrouw hoort vrouwen dingen te doen.’ Pardon? Dus jij denkt dat ik als vrouw niks anders hoor te doen dan winkelen, schoonmaken, voor de kinderen zorgen en zorgen dat het eten op tijd op tafel staat? Ik bedacht mezelf dat het misschien iets te ver ging om mijn BH voor zijn neus te verbranden zoals de Dolle Mina’s dat vroeger hebben gedaan voor de emancipatie van de vrouw dus besloot ik mijn BH sluiting en mijn mond dicht te houden. 


Na het eten besloten we een stukje te lopen zodat we nog even gezellig konden kletsen voordat de taxi ons naar Mambo Beach zou brengen om koninginnennacht te gaan vieren. Meneer X vroeg mij of ik me soms niet bewust was van mijn eigen sex appeal en niet in de gaten had dat alle mensen naar mij keken. Het gesprek werd ineens serieus toen hij gelijk na zijn opmerking aan mij vroeg:
‘hoe gaat dit nu verder in Nederland?’ Voordat hij die vraag stelde ben ik me er in 22 jaar niet bewust van geweest dat ik bindingsangst had, maar zoals ik zei: voordat! Het vuur werd me te heet aan de schenen en ik hoorde mezelf stamelen: ‘Dat weet ik niet’ Ondertussen spookten er vragen door mijn hoofd in de trend van:  “Denkt hij dat we een relatie hebben?”, “Wat wil hij van me?”, “Heb ik hem valse hoop gegeven?” Ik schoot totaal in paniek. Hij bleef nog een tijd door praten over wat we zouden doen als we in Nederland waren, maar ik hoorde het allemaal maar wazig omdat ik te druk was met mijn eigen gedachtes.


Eenmaal op het strand aangekomen stond ik bij de ingang op mijn vriendinnetjes te wachten terwijl hij met wat vrienden stond  te praten. Een van de jongens die bij hem in de buurt stond, kende ik van de marine basis en we raakten aan de praat. Ik was wel toe aan een luchtige conversatie zodat mijn hersens even konden ontspannen dus al snel  stonden we een minuut of tien onschuldig in de wind te lachen. Maar meneer kwam ineens tussen beide en de jongen droop al snel af terwijl ik een standje kreeg! Hij vroeg me bars waarom ik in godsnaam een van zijn vrienden stond te versieren terwijl wij net uit eten waren geweest. Terwijl ik zijn tirade aan hoorde draaiden de radertjes in mijn hoofd zo hard dat het een wonder was dat er geen stoom uit mijn oren kwam. Wat een avond! Wat een wandelend rampenplan! Eerst noemt hij vrouwen ‘skanks’, ‘mokkels’ en ‘vrouwtjes’, blijkt hij ook nog is uit de vorige eeuw te stammen met zijn gedachtes over de rol van de vrouw, daarna is hij verantwoordelijk voor mijn hoge bloeddruk omdat hij begint over onze relatie perspectieven en het kersje op de slagroom is uiteindelijk het feit dat hij me vals beschuldigt en schijnt te denken dat ik na een etentje zijn bezit ben. Ik merkte sarcastisch tegen meneer X op dat ik zijn vriend niet aan het versieren was, maar dat het waarschijnlijk mijn sex appeal was dat mij onbewust parten speelde. 
 


bron: Marlous
dinsdag 08 mei 2012
reacties
geen reacties


reageer
ik ben een van jaar

titel

Geef hieronder je e-mailadres op. Je ontvangt dan bericht als anderen reageren op deze discussie.


Je krijgt geen andere e-mails en afmelden is simpel.
  iconverzenden  
Waarom staat mijn reactie niet gelijk online?
Je reactie wordt, voordat deze wordt geplaatst op de site, goedgekeurd door de beheerders. Deze komt dus niet direct online.
 
Cookies | Denk mee | Contact | Colofon | Proclaimer | print deze pagina