<< terugJe bent nu hier : Home * Nieuws

zoeken in de site
Beats By Dinges....
Hype [hajp] de; m -s iets nieuws dat tijdelijk sterk de aandacht trekt, maar weinig voorstelt

Zelf gebruik ik al bijna 8 jaar koptelefoons en oordopjes. Om gewoon muziek te luisteren, me af te sluiten van de rest en voor mijn hobby. Naast mij studie ben ik namelijk DJ. Ik draai wekelijks in een discotheek en op de lokale radio in mijn woonplaats. Door de jaren heen heb ik al een hele zooi koptelefoon en oordopjes versleten.

De laatste tijd zie ik ze steeds meer opduiken. Op straat, in de trein, op school en bij bekende mensen. Vel rood, geel, roze, zwart en blauw in elke kleur van de regenboog lijkt het wel. Beats By Dre koptelefoons en oordopjes. Wat een bizarre hype is dat zeg. Dr. Dre wilde meer geld gaan verdienen dan hij nu al heeft en heeft een lijn met koptelefoons en oordopjes op de markt gezet.

Nadat ik twee weken geleden mijn zoveelste koptelefoon per ongeluk naar de filistijnen had geholpen besloot ik op jacht te gaan naar een nieuwe. Met frisse moed stapte ik de elektronica zaak om de hoek binnen om een nieuwe uit te zoeken. Tussen een hele rij met verschillende merken en types viel hij meteen op. Een Beats By Dre. Naïef en open staand voor nieuwe dingen dacht ik: “Als zo veel mensen het dragen zou het wel goed moeten zijn”. Na wat vertrouwde modellen te hebben geprobeerd kwam ik uit bij dit zwarte model. Ik zette hem op en schrok me echt wezenloos. Ze klinken voor geen meter! Het geluid is niet eerlijk, wordt vervormt, sluit niet af en de koptelefoon drukt ook nog eens hard op je oren. En dat voor €130,-. Ik was echt flabbergasted toen ik het zelf ervaarde. Hoe kun je dit als normale producent van elektronica op de markt zetten en dat voor dat geld! Shame on you! Ok, de koptelefoon was dus niets. dan de oortjes maar proberen. Precies dezelfde ervaring. Slecht zittend, drukken erg in je oren en het geluid is echt slecht. Of nou jah... ze klinken erg vertekenend en verknallen gewoon de hele muziek waar je naar luistert.

En dan moet je nog eens bedenken dat mensen €130,- f##king euros gaan betalen voor een veel te dure, slecht zittende, vertekenend klinkende koptelefoon en er vervolgens geripte MP3’tjes van YouTube in max 128 Kb/s vanaf hun Blackberry’s op gaan luisteren. Betaal dan op z’n minst €10,- in de maand om goeie kwaliteit muziek via Spotify te luisteren! Stelletje sukkels! Dat is wat ik nu een hype noem! Als we een paar ‘bekende’ mensen zien met zo’n ding is het ineens stoer om er zelf ook 1 te hebben. Doe even normaal met z’n allen. Geeft er niemand meer iets om hoe iets klinkt. Artietsten hebben er soms weken over gedaan om een plaat op een bepaalde manier te laten klinken en jij verkloot het als het waren. Een beetje jammer.

Tip: Koop voor een eurotje of 30 via internet een setje Urban Ears of een vergelijkbaar soort oordopjes met van die afneembare rubbertjes voor in je oren (met die 3 soorten; groot, middel, klein); neem ze mee naar een hoorzaak bij jou in de buurt (Beter Horen of Schoonenberg ofzo); laat je oren op maat gieten en vraag of ze oordoppen willen maken met die oordopjes. Na 10 dagen heb je die dingen in huis en voor €100,- (ex oordoppen) heb je precies perfect passende oordoppen die jaren en jaren mee kunnen, want als je dopjes namelijk kapot zijn hoef je alleen nieuwe oordoppen te kopen van een paar tientjes en ze passen perfect in de rubberen oorstukken (wasmachine proof!). Volledig afgesloten (beter dan welke koptelefoon ooit kan!), niemand heeft last van je muziek, je kunt je iPod op de helft van het volume zetten omdat het toch wel harder overkomt en je zit toch vol in je muziek! Vertrouw me, het is de beste investering die je in tijden zult doen!


bron: Jay
maandag 14 mei 2012
reacties
geen reacties


reageer
ik ben een van jaar

titel

Geef hieronder je e-mailadres op. Je ontvangt dan bericht als anderen reageren op deze discussie.


Je krijgt geen andere e-mails en afmelden is simpel.
  iconverzenden  
Waarom staat mijn reactie niet gelijk online?
Je reactie wordt, voordat deze wordt geplaatst op de site, goedgekeurd door de beheerders. Deze komt dus niet direct online.
 
Cookies | Denk mee | Contact | Colofon | Proclaimer | print deze pagina