<< terugJe bent nu hier : Home * Nieuws

zoeken in de site
Alcoholbezit strafbaar onder 16 jaar
Jongens en meisjes van onder de 16 die wel van een alcoholdrankje houden! Pas maar op want vanaf volgend jaar staat er een harde straf op drankbezit.
Een hele harde straf!
 
Nu zijn alleen nog de verkopers en de kroegbazen strafbaar wanneer we een biertje drinken en nog geen 16 zijn. Handig toch? Straks is dat helaas anders, als je dan gepakt wordt met alcohol kan je een geldboete krijgen van maximaal 390 euro. Dat is echt belachelijk hoog, beter word je dus niet gepakt of nog beter: laat het staan.
 
Alcohol verkopen aan 16-minners is al strafbaar. Helaas zijn er nog te veel winkels en cafés die deze regel aan hun laars lappen. Als ze 3 keer gesnapt worden kunnen ze voorgoed hun deuren sluiten. Zero tolerance! Allemaal zodat onze hersenen zorgeloos kunnen ontwikkelen en niet vernietigd worden tijdens de groei. 
 
Volgens de CDA drinken ongeveer twee minderjarigen per dag zichzelf een coma in. Daarnaast zijn wij de stevigste drinkers van Europa. Vanwege deze redenen wil de overheid sterker optreden tegen drankgebruik onder jongeren. Ze willen zelfs de alcoholgrens verhogen naar 18 jaar. 
 
Ik ben erg benieuwd wat jullie hiervan vinden! Vergeet niet dat de overheid dit doet omdat ze het beste met ons voor hebben! Of denken jullie daar anders over? Discussieer er over op het forum!
 
Foto: Katrinket

bron: Maarten
donderdag 31 mei 2012
reacties
geen reacties


reageer
ik ben een van jaar

titel

Geef hieronder je e-mailadres op. Je ontvangt dan bericht als anderen reageren op deze discussie.


Je krijgt geen andere e-mails en afmelden is simpel.
  iconverzenden  
Waarom staat mijn reactie niet gelijk online?
Je reactie wordt, voordat deze wordt geplaatst op de site, goedgekeurd door de beheerders. Deze komt dus niet direct online.
 
Cookies | Denk mee | Contact | Colofon | Proclaimer | print deze pagina