Lees meer over Geld van je ouders
Zakgeld en kleedgeld

Hoe ga je goed met je geld om? Wat moet je er allemaal voor kopen? Hoeveel zak- en kleedgeld is normaal? Lees de antwoorden hierop of doe één van de testjes.

 

Test bijvoorbeeld wat voor geldtype je bent, of je een gat in je hand hebt of een verwend nest bent.

 

Veel jongeren krijgen van hun ouders zakgeld. Daarvan kun je dan bepaalde dingen kopen. Hierover maak je afspraken met je ouders.

Misschien krijg je veel zakgeld, maar moet je daar dan ook alles van betalen, bijvoorbeeld ook je busabonnement. Misschien krijg je maar weinig zakgeld, maar betalen je ouders wel de cadeautjes voor de verjaardagen van je vrienden. Hoeveel je krijgt is afhankelijk van hoeveel je ouders vinden dat je moet krijgen en ook van het inkomen van je ouders.

 

Sommige jongeren krijgen ook kleedgeld (lees de tips om uit te komen!). Daarvoor geldt hetzelfde: moet je echt alles ervan betalen, ook je sokken, schoenen, winterjas en ondergoed, of betalen je ouders ook nog wat? Je leeftijd speelt ook een rol. Hoe ouder je bent, hoe meer zakgeld en kleedgeld je vaak krijgt.

Wil je weten hoeveel anderen aan zak- en kleedgeld krijgen? Kijk op de site van het Nibud.

 

De meeste jongeren die thuis wonen vinden dat ze altijd genoeg geld hebben en maken zich hier ook geen zorgen over. Als ze helemaal geen geld meer hebben, krijgen ze vaak wel wat van hun ouders. Maar als ze dan zelfstandig gaan wonen, komen er vaak toch wel wat geldproblemen. Ze moeten opeens een stuk meer betalen en hebben dus ook minder geld. Het is slim om als je thuis woont en van plan bent om binnenkort uit huis te gaan alvast wat geld apart te leggen, zodat je als je uit huis gaat nog wat voorraad hebt. Ben jij een financiële ramp? Test het hier!

 

Bron: Nibud 

Foto thumbnail: Public Domain Photos


Ervaringen
ga naar het forum >> post hier

Onderwerp reacties Laatst gepost
Hoe verdien ik geld?? Geld van je ouders 8 15 november 2015 nieuwe reactie
zakgeld kleedgeld Geld van je ouders 9 24 augustus 2013 nieuwe reactie