Lees meer over Een baan!
Werken voor een uitzendbureau

 

werk

Voor tijdelijk werk kun je het beste naar een uitzendbureau gaan. Een uitzendbureau staat in contact met veel bedrijven en zodra er werk beschikbaar is, kunnen ze je hiervoor inzetten. Je werkt dan voor het uitzendbureau. Het uitzendbureau is als het ware een tussenpersoon tussen jou en het bedrijf waar je gaat werken. Tussen de uitzendkracht en het uitzendbureau bestaat een uitzendovereenkomst (een soort arbeidsovereenkomst).

 
Uitzendovereenkomst
De uitzendovereenkomst is een bijzondere arbeidsovereenkomst. Je werkt hierbij onder contract bij het uitzendbureau. En niet bij je daadwerkelijke werkgever. Er zijn dus drie betrokken partijen in plaats van twee. Het uitzendbureau is verantwoordelijk voor het betalen van je loon en bij een ongeluk in het bedrijf is zowel het uitzendbureau als je werkgever aansprakelijk. Er is een regel dat je ieder moment uit je werk kunt stappen binnen het eerste anderhalf jaar dat je voor het uitzendbureau werkt. Aan de andere kant kan je werkgever de overeenkomst eindigen wanneer hij je niet meer nodig heeft of als je ziek wordt. 
 
Wanneer je gaat werken voor een uitzendbureau moet je vaak via het internet of op een urenregistratieformulier je gewerkte uren invullen. Als je dit vergeet kan het gebeuren dat je niet uitbetaald wordt. Wanneer je problemen hebt op je werk kan je dit melden bij het uitzendbureau. Het uitzendbureau kan dan ander werk voor je zoeken of het probleem oplossen.
 
Voor langdurig werk kan je ook bij een uitzendbureau terecht. Op den duur kan het zijn dat het bedrijf waar je werkt je in vaste dienst neemt. Tot die tijd is het uitzendbureau je werkgever. 

Over je rechten als uitzendkracht kun je hier meer vinden, deze link gaat naar de site van de rijksoverheid.
  

Foto: edinburghcityofprint


Ervaringen
ga naar het forum >> post hier

Onderwerp reacties Laatst gepost
leger Een baan! 5 13 december 2013 nieuwe reactie